
ممکن است تا به حال برایتان پیش آمده باشد که در جمعی از دوستان خود یا همکارانتان بودهاید و شنیده باشید که سئو برای سایت و فروش عالی است و معجزه میکند. اما همان لحظه این سوال به ذهنتان خطور کرده که سئو چیست و منظور از سئو سایت چیست.
ما در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ بهداد قصد داریم به صورت کاملا واضح و ساده، به شما بگوییم سئو سایت دقیقا چیست و چه کاری انجام میدهد.
سئو از کجا شروع شد؟
ابتدا بیایید کمی به عقب برگردیم، زمانی که اینترنت به دنیا معرفی شد گمان میکنید مردم چگونه از آن استفاده میکردند؟ در آن زمان شما باید نام دامنه یک سایت را میدانستید و بعد آن را سرچ میکردید تا به محتویات وبسایت دسترسی پیدا کنید. بعد از مدتی، مردم متوجه شدند از این طریق همیشه نمیتوانند به مطالب مدنظر خود دست پیدا کنند و زمانهایی بود که نمیخواستند به دنبال یک سایت باشند و تنها به دنبال پاسخی برای سوال خود بودند.
در این نقطه از زمان، احساس نیاز به یک موتور جستجو در اینترنت به وجود آمد تا بتواند سایتهای متعدد را بررسی کند و بهترین پاسخ را به سوالات مردم بدهد. به همین دلیل 26 سال پیش، یعنی سال 1998 تو جوان برنامه نویس تصمیم گرفتند که گوگل را افتتاح کنند. گوگل یک موتور جستجو در بستر اینترنت است. زمانی که شما در صفحه ابتدایی گوگل، یک عبارت را سرچ میکنید، گوگل تمامی وبسایتهایی که مرتبط با آن عبارت باشند را برای شما نمایش .میدهد. هر صفحه نتایج گوگل تقریبا 10 سایت را به شما نشان میدهد
طی دهههای اخیر که مردم یاد گرفتند از اینترنت بیشتر استفاده کنند، استفاده از گوگل به عنوان یک موتور جستجو به صورت انفجاری افزایش یافت، به حدی که امروزه میلیاردها میلیارد بار در روز از گوگل استفاده میشود. در طی مدتی، مردم متوجه شدند که هر چه رتبه شما در صفحات نتایج گوگل بالاتر باشد، میزان بازدید شما بیشتر خواهد بود. به همین دلیل به دنبال آن بودند که بتوانند میزان بیشتری بازدید کننده داشته باشند. اما چرا این موضوع اهمیت داشت؟
اگر شما یک کسب و کار داشته باشید و برای کسب و کار خود یک وبسایت راه اندازی کنید، وبسایت شما در دنیای مجازی به مشابه مغازه شما در دنیای واقعی است. حال اگر شما مغازه نداشته باشید، عملا فروشی ندارید. اگر یک مغازه کوچک در قسمتی نه چندان پر رفت و آمد از شهر داشته باشید، میتوانید مقداری مشتری برای خود جذب کنید که تنها بتواند هزینههای شما را به نقطه سر به سر برساند. اما اگر یک مغازه بزرگ و زیبا در پر رفت و آمد ترین قسمت شهر داشته باشید، چطور؟ قطعا در این حالت فروش شما سر به فلک می کشد و چنان سودی کسب خواهید کرد که فکرش را هم نمیکردید.
بیشتر بخوانید:
قرار گرفتن در رتبههای برتر گوگل نیز دقیقا مانند این موضوع است. روزانه تعداد بالایی مشتری از وبسایت شما دیدن میکنند که این موضوع نتیجه ای مثبت برای کسب و کار شما است؛ اگر محصول در سایت دارید، که تعداد بیشتری محصول به صورت روزانه به فروش میرسد و اگر سایت شما اصطلاحا یک سایت شرکتی است که برند شما را معرفی میکند، قرار گرفتن در رتبه های برتر گوگل باعث میشود مخاطبین هدف بیشتری از حوزه کسب و کار شما، شما را بشناسند که در نهایت هم این موضوع منجر به فروش بیشتر خدمات یا محصولات شما خواهد بود.
حال سوالی که پیش میآید این است که چگونه در رتبههای برتر گوگل قرار بگیریم؟ برای پاسخ به این موضوع باید از الگوریتمها و قواعد رتبهبندی گوگل سر در بیاوریم. شوربختانه تا به امروز گوگل قواعد مشخصی را برای رتبهبندی صفحات وب مشخص نکردهاست اما یک موضوع بسیار واضح است. رتبهبندی گوگل با توجه به کلمه کلیدی سرچ شده انجام میشود. یعنی به طور مثال یک سایت در حوزه پوشاک، ممکن است در کلمه کلیدی ” پوشاک زنانه” رتبه 7 از صفحه اول باشد اما همان سایت در عبارت کلیدی “خرید پوشاک زنانه” در رتبه 3 قرار گرفته است.
پس چگونه در رتبههای برتر در نتایج گوگل قرار بگیریم؟ پاسخ آن سئو سایت است.
پس سئو سایت چیست؟
سئو مخفف عبارت انگلیسی Search Engine Optimization (SEO) به معنای بهینه سازی موتورهای جستجو است. در واقع با مجموعه اقداماتی به نام سئو، سایت را برای گوگل خواناتر میکنیم تا گوگل بتواند نتایج مرتبطتری برای سرچکنندگان داشته باشد. به صورت کلی سئو در سه بخش عمده بر روی سایت انجام میشود: سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال. در مقالات بعدی در مورد هر سه بخش به صورت جداگانه به شما توضیح خواهم داد.
با توجه به فعالیتهایی که بر روی وبسایتها انجام میشود، هوش مصنوعی گوگل تعیین میکند که کدام وبسایتها در چه رتبههایی قرار بگیرند. بنابراین در سئو نه تنها یک سایت با ظاهر مناسب و مطالب مفید برای مخاطبان باید ایجاد کنیم، بلکه این سایت برای رباتهای گوگل نیز باید قابل خواندن باشند.
گوگل برای دسته بندی سایتها از الگوریتمها و قوانین مختلف و متعددی استفاده میکند که این قوانین در طی دهه اخیر یا توسط متخصصین سئو کشف شده و یا گوگل، قوانین مهم برای این موتور جستجو را، در سایت خود منتشر کرده است.
همچنین در دیجیتال مارکتینگ بهداد بخوانید:
گوگل برای رتبهدهی سایت از چه الگوریتمهایی استفاده میکند؟
همانطور که گفتیم، سئو از سه بخش عمده تشکیل شده است که میخواهیم به تفکیک، به صورت مختصر، در مورد این سه بخش به شما توضیح دهیم. سئو داخلی
سئو داخلی در واقع به اقداماتی از قبیل تولید محتوا برای سایت، لینکدهیهای داخلی، تغییر ظاهر سایت و رابط کاربری، و ریز اقدامات دیگر گفته میشود. هدف ما در بخش سئو داخلی آن است که بتوانیم علاوه بر ایجاد محیط راحت و مناسب برای کاربر، محتوای مفیدی را نیز در اختیار کاربر قرار دهیم.
سئو خارجی
هر اقدامی که برای تبلیغات سایت در خارج از سایت خودمان انجام دهیم، سئو خارجی گفته میشود. انتشار آگهیها در سایتهای تبلیغ کننده و سوشال مدیاهای دیگر، از این دسته اقدامات است.
سئو تکنیکال
اقداماتی که برای بهینه سازی فنی سایت انجام میشود سئو تکنیکال میگوییم. بهبود سرعت سایت، رفع خطاهای موجود در سایت، ایجاد بستر مناسب برای گوگل که بتواند راحتتر سایت ما را بخواند، سئو تکنیکال گفته میشود.
اگر یک سئو درست و اصولی بخواهد انجام شود نیاز است که حتما این مواد رعایت شوند و در واقع بدون پیش بردن این سه قسمت سئو، یک سئوی اصولی و درست انجام نمیشود.
نتیجه گیری
این روزها شما هرچقدر بیشتر در چشم مخاطب خود باشید، میتوانید فروش و درآمد بیشتری داشته باشید و هر چه مخاطبین شما بیشتر باشند، احتمال آن که سهم بیشتری از بازار خود را به دست بیاورید، افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین استفاده از بستر اینترنت به یک امر غیر قابل اجنتاب برای کسب و کارها بدل شده است. یکی از پرمخاطبترین بسترهای اینترنت، موتورهای جستجو و به صورت خاص گوگل است.
اگر به دنبال آن هستیم که به کسب و کار خود رونق ببخشیم و تحولی عظیم در کار خود ایجاد کنیم، بهترین و بهصرفهترین راهی که میتوانیم انتخاب کنیم سئو سایت است. لازمه آن که یک نتیجه درست از سئو سایت بگیریم، کمک از یک متخصص است. برای آن که مطمئن شویم یک متخصص واقعی را پیدا کرده ایم تا سایت خود را به او بسپاریم، افزایش دانش و آگاهی در این حوزه امری ضروری است. نیاز نیست شما متخصص سئو شوید اما داشتن اطلاعات اولیه این حوزه به شما کمک شایانی میکند که فردی درست و متخصص را پیدا کنید.
ما در وبسایت آژانس دیجیتال مارکتینگ بهداد، به شما آموزشهای اولیه حوزه دیجیتال مارکتینگ را میدهیم تا بتوانید در این بازار یک انتخاب صحیح داشته باشید. اگر مایل هستید که اطلاعات بیشتری کسب کنید میتوانید در بخش وبلاگ با ما همراه باشید.