دیجیتال مارکتینگ بهداد

9 نکته مهم که قبل از ورود به فضای کسب و کار دیجیتال باید بدانید

9 نکته مهم که قبل از ورود به فضای کسب و کار دیجیتال باید بدانید

تغییرات فناوری اطلاعات‌، ورود هوش مصنوعی به زندگی مردم و همچنین جذابیت‌های حوزه مجازی و دنیای دیجیتال موجب شده است تا بخش زیادی از زندگی ما در این بخش سپری شود.

این موارد در همه بخش‌های زندگی اعم از سبک زندگی، آموزش، کسب و کار ، مشاوره و … ریشه دوانده و بخشی جدایی ناپذیر در زندگی همگان شده است.
با این روند در طی چند سال آینده بسیاری از کسب و کارها و مشاغل سنتی از بین خواهند رفت و فقط نامی‌از آنها باقی می‌ماند. بنابراین این هشدار و زنگ خطر، بسیاری را بر آن داشته است تا برای بقای کسب و کار خود به این عرصه ورود کنند.

اما از آنجا که حضور در فضای مجازی باید با علم، آگاهی و برنامه ریزی همراه باشد، نمی‌توان به راحتی به این حوزه ورود کرد؛ باید الزامات آن را شناخت و براساس آن اقدام نمود.
در این مطلب از آژانس دیجیتال مارکتینگ بهداد سعی داریم تا خیلی مختصر به بررسی الزامات ورود به این دنیای عجیب و غریب، و بایدها و نبایدهای آن بپردازیم. پس اگر علاقمندید با ما همراه باشید.

اقدامات قبل از شروع ورود به دنیای دیجیتال

دنیای دیجیتال به دلیل راز و رمزهایی که دارد برای برخی از افراد یک حوزه پر ریسک محسوب می‌شود. به خصوص کسب و کارهایی که تا به حال پا در این عرصه نگذاشته‌اند، باید با احتیاط و سنجیده عمل کنند.

برای آن که بتوانید هر قدم خود را در مسیر ماجراجویی در دنیای دیجیتال مدیریت کنید، باید بتوانید ریسک‌های پیش آمده را از قبل حدس بزنید یا در مدت زمان کوتاهی به آن پاسخ درست دهید. این موضوع نیازمند دانستن موضوعات پایه ای است که برای ادامه مسیر به شما کمک کند. ما این اطلاعات پایه را در قالب 9 نکته مهم به شما می‌گوییم.

1- اطلاعات اولیه از فضای مجازی

کارفرمایی که می‌خواهد تجارت یا خدماتش را در فضای مجازی ایجاد کند، در ابتدا می‌بایست اطلاعات اولیه ای در خصوص نحوه فعالیت در این بخش را به دست آورد. این اطلاعات شامل جستجو و شناخت مراکز ارائه خدمات مشاوره و اجرای خدمات فضای مجازی، طراحی وب سایت ، شبکه‌های مجازی مرتبط و مجموعه سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز و … می‌شود.

از طرفی هم کارفرما بهتر است که خودش اطلاعاتی در این حوزه داشته باشد تا بتواند تشخیص دهد که چه مشاوری بهتر است و خدماتی که نیاز دارد، دقیقا چیست.

2- برآورد هزینه‌ها

هزینه‌ها یکی از مباحث بسیار مهم در این خصوص است. فردی که می‌خواهد در این محیط وارد شود باید بداند که هزینه‌های ابتدایی آن تقریبا زیاد است و در چند ماه اول پس از شروع، معمولا درآمدی از آن وجود نخواهد داشت.

البته یک نکته مهم را همیشه در مورد ورود به دنیای دیجیتال در پس ذهن خود داشته باشید؛ هزینه کردن در دنیای دیجیتال، سرمایه گذاری بر روی کسب و کار خودتان است. شما در حال کاشتن بذرهایی هستید که پس از مدتی نه چندان دور، ثمره آن را برداشت خواهید کرد.

3- صبر و تحمل

رونق کسب و کار در محیط دیجیتال خیلی سریع اتفاق نمی‌افتد و در اصطلاح باید با یک رشد ارگانیک صورت گیرد. بنابراین کارفرما باید بداند که برای دسترسی به یک بازار خوب و پر از مشتری باید صبر و تحمل زیاد داشته باشد تا به نتیجه برسد.

ممکن است خیلی از افراد به شما وعده‌های یک شبه ره صد ساله رفتن را بدهند، اما بدانید که شما نیامدید که وارد این دنیا شوید، به یک عدد برسید و بعد به صورت کامل با این فضا خداحافظی کنید، شما وارد فضای مجازی شده اید که در طول زمان، با پیشرفت تکنولوژی، رشد کنید و کسب و کار خود را گسترش دهید تا به صورت پایدار، شاهد توسعه کسب و کار خود شوید.

البته که این صحبت‌ها شما را نترساند، راه‌هایی هم در این دنیای پرسرعت وجود دارد که از آن استفاده کنید تا به صورت مقطعی سرعت رشد خود را افزایش دهید.

4- انتخاب مشاور مناسب

اگر شما اطلاعات لازم در رابطه با این محیط را ندارید، قطعا باید یک مشاور خوب انتخاب کنید. یک مشاور خوب اطلاعات مناسب را در اختیار شما می‌گذارد و به عنوان یک راهنما می‌تواند راههای درست و سریعتر برای رسیدن به هدف را به شما نشان دهد. بنابراین بدون مشاور مناسب امکان پیروزی و تداوم فعالیت تقریبا غیرممکن است.

مبحث انتخاب مشاور مناسب خود یک مبحث بسیار طولانی است که نیازمند حوصله فراوان است، اما مهم‌‎ترین اصل برای انتخاب یک مشاور، نگاه به کارهایی است که قبلا انجام داده است و صحبت با کسانی است که با او همکاری داشته اند. این موارد به شما کمک می‌کند با دید بازتری مشاور خود را انتخاب نمایید.

5- شناخت رقبا

شناسایی سایر افرادی که در صنف تخصصی شما فعالیت می‌کنند از مهمترین مسائل ورود به فضای دیجیتال است. بدون شناخت آنان نمی‌توان وارد این فضا شد. شما باید بدانید با چه کسانی قرار است رقابت کنید.

این شناسایی با ابزارهای خاص و توسط متخصصان حوزه کسب و کار دیجیتال انجام می‌شود. در حال حاضر یک تکنیک بسیار جدید با داده‌های دقیق در حوزه شناخت رقبا و تحلیل بازار وجود دارد به نام دیمپ. دیمپ در واقع مخفف شناسایی موقعیت یک کسب و کار در دنیای دیجیتال است که به صورت دقیق جایگاه یک برند در فضای دیجیتال، بین رقبای آنلاین خود را مشخص می‌نماید.

6- آشنایی با نقاط قوت و ضعف رقبا

قبل از شروع باید بدانیم نقاط ضعف و قدرت رقبا چیست؟ چگونه توانسته اند مشتریان زیادی را جذب کنند و یا چرا مورد استقبال مخاطبین قرار نگرفته اند؟ این موضوع که زیر شاخه تحلیل رقبا است از مهم ترین موارد قبل از ورود به بازار است.

شما با شناسایی نقاط ضعف و قوت رقبایتان می‌تواند با سرعت بیشتری رشد کنید، اشتباهات آن‌ها را تکرار نکنید و از طرفی در جذب مخاطب، آن‌ها را کنار بزنید.

7- تهیه برنامه عملیاتی

برای این بخش نیز مانند سایر فعالیت‌های اقتصادی باید برنامه داشت. این برنامه با توجه به شناخت از فضای بازار، رقبا و چالش‌های موجود در آن تهیه می‌شود. این برنامه شامل:
• اهداف مور نظر
• مشخصات بستر ارائه خدمات
• هزینه‌های قابل پیش بینی
• نیروی انسانی مورد نیاز
• برنامه اجرایی کوتاه و میان مدت 3 ماهه، 6 ماهه و یکساله
• نتایج قابل اندازه گیری
در این برنامه میزان هزینه‌های مورد نیاز، روند رشد و ارتقا و همچنین اهدافی که باید به آن دست یافت طراحی می‌شود. برنامه عملیاتی نقشه راه شما در دنیای دیجیتال است که به شما کمک می‌کند در این مسیر به بیراهه نروید و دچار ضرر نشوید.

8- انتخاب مجری مناسب

یک برنامه هرچند هم خوب باشد اما مجری خوبی نداشته باشد، نتیجه ای جز شکست ندارد. بنابراین باید شناخت کافی انجام شود تا از بین آنان که ادعای اجرای خدمات کسب و کار مجازی دارند یک مجموعه مناسب انتخاب گردد.

پیشنهاد می‌شود برای بخش اجرا حتما یک شرکت یا گروه انتخاب شوند، زیرا اگر با یک فرد به عنوان مجری قرارداد بسته شود، ممکن است به هر دلیلی اعم از بیماری، مسافرت، عدم تمایل به همکاری و … فعالیت شما علیرغم زمان و هزینه بسیار تعلیق پیدا کرده و تمامی‌زحمات شما به باد رود.

9- قرارداد خوب

عقد یک قرارداد خوب و شفاف از جمله مواردی است که باید حتما مد نظر قرارداد. قرارد باید قابل اندازه گیری، شفاف و با تعهدات مشخص باشد. قراردادهای مبهم در طولانی مدت مورد مناقشه قرار گرفته و طرفین نمی‌توانند به خواسته‌های خود برسند و نهایتا این کارفرماست که ضرر خواهد نمود. آگاه باشید که در هر قرارداد چه وظایفی دارید و در قبال چه موضوعاتی باید پاسخگو باشید تا در نهایت دچار درگیری نشوید.

جمع بندی:

در این مقاله تلاش کردیم تا بسیار خلاصه وار مواردی که قبل از شروع فعالیت در فضای کسب و کار دیجیتال می‌بایست مد نظر قرارداد را بیان نماییم. اگر بخواهیم بگوییم چه باید بکنید؟

این را خواهیم گفت که ” یک مشاور خوب را با وسواس انتخاب کنید؛ به او اعتماد کنید و کارها را به او بسپارید؛ معقولانه هزینه کنید و صبر و تحمل داشته باشید”.

ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بهداد خدماتی از قبیل مشاوره دیجیتال مارکتینگ، خدمات طراحی سایت و سئو سایت و همچنین تحقیق بازار دیجیتال با استفاده از تکنیک دیمپ برای کسب و کارهایی که می‌خواهند وارد عرصه دیجیتال شوند، انجام می‌دهیم. تنها کافی است با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست مشاوره را پر کنید تا در اسرع وقت با شما ارتباط گرفته شود.


فرم درخواست مشاوره

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.